📌 בשבוע שחלף, מנהלת הלובי יעל שרר נסעה לז'נבה, לאירוע באו"ם שיזמנו עם המשלחת הישראלית. לאירוע, שעסק בהשפעה של פגיעה מינית על בריאות הנפגע/ת, הצטרפו ארה"ב, גרמניה, הודו, בריטניה, ליטא ומדינות נוספות. ארגון הבריאות העולמי הצטרף באקט משמעותי מאד ונתן לארוע גם תוקף מקצועי, וזה מאד מרגש ואפילו היסטורי.
📌 הנסיעה הזאת הייתה גם הזדמנות לפגוש אנשי ונשות מקצוע מכל העולם, ללמוד, לחלוק ידע, ולייצר שיתופי פעולה חדשים:
* פגישה עם ארגון Women in Global Health, ארגון בינלאומי שמקדם בריאות נשים, ומעוניין לפתוח סניף גם בארץ.
* פגישה עם נציגי ונציגות ארגון הבריאות העולמי, מהמדור שעוסק באלימות כלפי נשים: סטנדרטים בינלאומיים בטיפול בטראומה, טיפול מיודע-טראומה, אלימות כגורם סיכון לתחלואה, באיזה סטנדרטים ישראל עומדת ובאיזה לא.
* פגישה עם משפטנים ומשפטניות של משלחות ממדינות אחרות (אורוגוואי, טורקיה, ארה"ב ועוד): חקיקה ואיך עושים אותה, תקדימים משפטיים, איך בונים אמון עם המשטרה, ועוד.
* פגישה עם ארגון הפליטים של האו"ם, עם המחלקה שעוסקת בטיפול בהטרדות מיניות בתוך הארגון.
* פגישה עם ארגון הפליטים של האו"ם, עם המחלקה שעוסקת בבריאות הנפש.
* ארוחה עם סגני וסגניות ראשי המשלחות ממדינות שונות (ארה"ב, נורווגיה, איחוד האמירויות, קפריסין, צ'כיה, אורוגוואי, מונטנגרו, יוון ועוד), במהלכה נבחנו אפשרויות לשיתופי פעולה במלחמה באלימות מינית.
* פגישה עם נציגות ונציגים מהמשלחת הליטאית, מדינה שמתמודדת עם אתגרים של סחר בנשים, במקביל לגל של פליטות שהגיעו מאוקראינה.
* קוקטייל עם הקהילה היהודית בז'נבה, אליו הוזמן גם צוות החדר האקוטי של בית החולים הכללי של ז'נבה.
* פגישה בבאזל עם נציגות ונציגים של מוסדות, מארבעה קנטונים (המדינות בפדרציה של שוויץ) שונים: משטרה, מחלקות של עבודה סוציאלית, שוויון מגדרי, וארגונים נוספים בממשל המקומי.
* פגישה בברן עם הפרויקטור לבריאות ורווחה של הממשלה המקומית בברן. עיקר השיחה היה על סמי אונס, טכנולוגיות חדשות לאיתור שרידים שלהם בגוף, והמעבדה הניידת שפועלת באזור.
* פגישה בז'נבה עם נציגות ונציגים של מדינות באירופה (אירלנד, סלובניה, סלובקיה, פינלנד, ועוד) בארגון הבריאות העולמי.
* ביקור בחדר האקוטי בבית החולים הכללי של ז'נבה, ופגישה עם הצוות של החדר ושל המחלקה הגניקולוגית.
📌 לשכות שהיינו איתן בקשר:
- ח"כ עופר כסיף (חד"ש)
Comments