top of page
תמונת הסופר/תShimrit Rahat

תיקון לפקודת הרופאים

📌 מה היא פקודת הרופאים?

החוק שמסדיר את המעמד של העוסקות והעוסקים במקצועות הרפואה. פקודת הרופאים מתייחסת, בין היתר, לסנקציות שניתן להפעיל כנגד אנשי מקצוע שביצעו עבירות משמעת.


📌 איזה סנקציות קיימות כרגע נגד רופאים שביצעו עבירות משמעת?

בסיומו של הליך משמעתי מלא מול שר הבריאות, השר יכול להטיל סנקציות שכוללות נזיפה, התראה, התליית רשיון לחצי שנה או ביטול רשיון לצמיתות.


📌 מה הבעיה עם ההליך הקיים?

זה נשמע כמו הליך מסודר אבל הוא פשטני ובסיסי באופן שלא מאפשר טיפול יעיל בבעיה. בפועל, מה שההליך הנוכחי מייצר זה מצב של הכל או כלום, שלא מאפשר למשרד הבריאות לתמרן מצבי ביניים מורכבים, להטיל עונשים מידתיים, ובעיקר למנוע פגיעה במטופלים ומטופלות.


📌 מה זה אומר?

היום, כשמתקבלת תלונה על רופא שהטריד מינית מטופלת, נפתח הליך בירור ארוך שבמהלכו הרופא רשאי להמשיך לעבוד כרגיל, באין מפריע. אי אפשר לעשות לו שום דבר על בסיס חשד סביר (למשל, להשעות את רשיונו עד תום ההליכים, לחייב לטפל עם אחות בחדר, ועוד). אם בזמן בירור התלונה הראשונה התקבלה תלונה נוספת - גם היא צריכה להיבדק עד תום, וכך יש רופאים שממשיכים לטפל כרגיל דווקא בגלל שיש עליהם ריבוי תלונות. יש רופאים שמתנהלים נגדם הליכים פליליים וממשיכים לטפל בזמן הזה.

בסוף כל התהליך הזה, משרד הבריאות עדיין נשאר עם ארבע סנקציות בסיסיות, שלא מכסות את הקשת הרחבה של פגיעות ולא מאפשרות להטיל עונש מידתי שמתאים לכל מקרה.

כדי לאפשר טיפול מידתי ומותאם יש לאפשר את הרחבת סל הסנקציות, ולאפשר הטלת סנקציות זמניות.


📌 מה הפתרון?

תיקון לפקודת הרופאים, המתבסס על תיקון לפקודת הרוקחים שעבר לפני כחמש שנים, והרחיב את סמכויות הגורמים הרלוונטיים לפעול ביעילות נגד רוקחים ורוקחות שביצעו עבירת משמעת. למעשה, התיקון פתר את שתי הבעיות שקיימות עדיין בפקודת הרופאים: הוא הציג סנקציות נוספות (קנסות, הכשרות, חובת פיקוח ועוד), ואיפשר גם להטיל מגבלות זמניות על בסיס יסוד סביר לחשד כי רוקח ביצע עבירה.

הגמישות הזאת מאפשרת שמירה על ביטחון הציבור בזמן בירור התלונה.


עבדנו במרץ על התיקון הזה והשבוע הגישה אותו ח"כ Inbar Bezek - ענבר בזק (מפלגת יש עתיד). כעת אנחנו מקדמות אותו ומחכות בקוצר רוח לראות אותו עובר ועדת שרים לענייני חקיקה.


אם תרצו לעזור, אפשר לתמוך בנו כאן: bit.ly/2LSoQCd


לקריאה נוספת על הגשת הצעת חוק ותהליך החקיקה קראו את #המדריכה: איך חוק נולד? https://bit.ly/3ssbKhC




4 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page